Ga naar de inhoud

Op zoek naar een ervaren tandarts Rotterdam? Lees hier de voordelen en nadelen van een ervaren tandartspraktijk. Leer wat verstandig is om op te letten bij jouw zoektocht naar een geschikte tandarts.

ervaren tandarts rotterdam

In deze blog worden de voordelen en nadelen van ervaren tandartspraktijken besproken. Vaak wordt gedacht dat alleen voordelen aan een ervaren tandarts zitten, maar het kan ook juist voor valkuilen creëren.

Delauw Marketing

Voordelen | Ervaren tandarts Rotterdam

Tijdens mijn werkzaamheden bij tandartsen heb ik veel verschil gezien in de continuïteit in dienstverlening. Iedere tandarts streeft natuurlijk naar het beste resultaat en prettige, persoonlijke communicatie om zo een fijne omgeving te creëren voor de klant. Ervaring helpt bij het optimaal bedienen van de klant. Om dit verder toe te lichten gebruik ik een tandartspraktijk waar ik zelf positieve ervaring mee heb. Een goed voorbeeld van een positieve ervaren tandartspraktijk is Rodin Dental Clinic. De tandartspraktijk zelf bestaat al ongeveer 100 jaar met ruim 25 jaar dezelfde eigenaar en een ervaren team.

Door ervaring kent de tandartspraktijk haar klanten en weet zo waar behoeften aan is. Zo hebben ze speciale behandelaren die de taal beheersen van klanten die de Nederlandse taal niet goed beheersen en kunnen zij voor al hun klanten die gewenste  fijne communicatie geven. Ben je op zoek naar tandartspraktijk rotterdam met veel ervaring, is deze praktijk zeker aan te raden om een kennismakingsgesprek mee in te plannen. Bij binnenkomst ervaar je de historische karakteristieken in een voor de rest geheel vernieuwde praktijk.

Ervaring zorgt voor duidelijke richtlijnen en een doordachte missie en visie. Veel nieuwere praktijken formuleren ze wel, maar passen niet altijd hun werkzaamheden en gehele dienstvoering aan. Gelet op het voorbeeld zeggen zij te streven naar hoge kwaliteit, breed aanbod en goede communicatie. De goede communicatie behalen zij door de eerdere genoemde diversiteit in etniciteit onder de behandelaren.

Maar ook de andere idealen leggen zij keurig uit. Zo zorgen zij voor hoge kwaliteit door bijvoorbeeld de volgende punten:

 • regelmatige externe scholing
 • tevredenheidsonderzoeken
 • visitatie, audits
 • lidmaatschappen
 • kennistoetsen
 • bijwonen en bezoeken van themaprojecten en klinische avonden
 • intercollegiaal overleg 

Het streven naar een breed aanbod komt voort uit het optimaal willen helpen van klanten en ze op alle gebieden te hulp kunnen staan. Zo bieden ze kindertandheelkunde, tandvleesbehandeling, angstbegeleiding, kroon en brugwerk, esthetische tandheelkunde, wortelkanaalbehandeling, prothetische voorzieningen, implantologie, kaakchirurgie en orthodontie aan. Kort gezegd: een ervaren tandartspraktijk met een groot aanbod in tandheelkunde behandelingen.

Kom jij een ervaren tandartspraktijk tegen, neem eens een kijkje bij informatie over hun praktijk, visie en missie en kom erachter of de praktijk bij jou past. Vaak zijn dit punten die goed doordacht en goed onderbouwd zijn. Zo weet je gelijk waarom ze al zolang bestaan. Indien je op zoek naar een tandarts bent die veel ervaring heeft, zou ik bovenstaande praktijk aanbevelen om eens een kijkje bij te nemen.

Delauw Marketing

Nadelen | Ervaren tandarts Rotterdam

Ervaren tandartsen hoeven niet altijd alleen maar voordelen te hebben. Het is belangrijk dat je o.a. let op de omvang van de praktijk. Is het een praktijk die 20 jaar geleden zes behandelkamers had en nu nog één, is het handig om te achterhalen wat daar de reden voor is. Sommige praktijken gaan niet goed met de vernieuwde klantwensen om en bieden geen nieuwe behandelingen aan. Vaak zullen ze wel huidige klanten blijven bedienen, maar naarmate tijd neemt dit aantal verder af en zal de praktijk kleiner worden of wellicht verdwijnen. In de huidige samenleving zie je bijv. dat behandelingen als orthodontie of esthetische tandheelkunde enorm zijn veranderd t.o.v. een tijd geleden. Denk maar aan de Invisalign beugel, de vraag naar deze beugel is sterk gestegen.

Vaak kun je al aan een website zien of het meegaat met de tijd. Tandartspraktijken kunnen simpele verouderde websites hebben, die waarschijnlijk nog uit de tijd afstammen van wanneer de praktijk was opgericht. Natuurlijk is dit niet altijd een bevestiging dat de praktijk is ‘vastgeroest’, maar het kan wel een indicatie zijn, waarbij het handig is om dit te controleren.

Delauw Marketing

Aandachtspunten

Hoe kom je er nou achter of een ervaren praktijk voor jou geschikt is?

 • Bekijk Google reviews. Hebben ze veel reviews, kijk specifieker naar de laatste paar jaar.
 • Bekijk beoordelingen op andere sites dan Google (zoals zorgkaartnederland).
 • Bezoek de website en kijk niet alleen naar de inhoud. Hoe oogt de website? Ziet het er allemaal netjes en vernieuwd uit?
 • Kijk naar de over ons en kom erachter of de praktijk aansluit bij jou wensen.
 • Plan dan een kennismakingsgesprek in of ga even langs bij de praktijk. Zo leer je de tandartsomgeving en tandarts kennen.