Ga naar de inhoud

Benieuwd naar onze social media marketing service? Lees verder wat wij voor u kunnen betekenen. Liever eerst meer uitleg?

Delauw Marketing banner

•    Gelimiteerd aantal klanten | Verdiepen volledig in uw bedrijf

•    Persoonlijke services | Op maat gemaakte services

•    Innovatief bedrijf | Continu verbeteren en up-to-date van de nieuwste trends

•    Waar voor uw geld | Lage tarieven en goede services

STAPPEN | SOCIAL MEDIA MARKETING

Stappen social media marketing service

Eerst zal een afspraak ingepland worden om te kijken naar uw doelen en wensen. Hierdoor kan er een realistische en doelgerichte strategie worden vastgesteld.

Ons team creëert vervolgens een social media plan gebaseerd op uw eerder genoemde doelen en wensen.

Vervolgens zal het social media plan aan uw gepresenteerd worden en vervolgens indien nodig worden er aanpassingen gemaakt.

Uw social media krijgt als eerste een professionele uitstraling en de bedrijfspagina wordt volledig ingevuld (zoals services omschrijvingen en structuur pagina).

Zodra uw social media bedrijfspagina’s in orde zijn zal cross-channel marketing ingezet worden om alles met elkaar te verbinden.

Tot slot zullen de pagina’s geoptimaliseerd worden a.d.h.v. social media statistieken en kan frequent content gecreëerd worden.

Hoe social media marketing

SERVICES | SOCIAL MEDIA MARKETING

Social Media Management

SOCIAL MEDIA MANAGEMENT

Social Media Management omvat digital PR en social media statistics. 

Zorg dat uw bedrijf online in relevante social media kanalen zichtbaar wordt. Krijg inzicht in uw social media. Met behulp van social media management creëert u de meest succesvolle social media strategieën voor uw bedrijf.

SOCIAL MEDIA ADVERTISING

Social media advertising bestaat uit campagnes opzetten en advertenties.

Social media advertising wordt gebruikt om uw huidige en potentiële klanten direct te kunnen benaderen. Daarnaast kan het worden ingezet om een loyale online community te creëren voor uw bedrijf. 

Social Media Advertising
Social Media Marketing

SOCIAL MEDIA OPTIMALISATIE

Social media optimalisatie heeft betrekking tot de uitstraling van uw social media en de creatie van content. 

Content creatie en uitstraling hebben een cruciale rol in het behalen van bedrijfs- en social media doelstellingen, zoals: merk erkenning, thought leadership en generen van klanten.

SOCIAL MEDIA UITSTRALING

Er is veel keuze als het aankomt op social media platformen. Hierbij is het belangrijk de geschikte platformen te vinden, passend bij jouw bedrijf en potentiële klanten. Benieuwd naar welke kanalen er zijn en wat de onderlinge verschillen zijn? Klik dan op de onderstaande link van de social media channels.

Zodra de platformen zijn gekozen zullen wij aan de slag gaan met de gewenste uitstraling. Onderstaand zijn enkele voorbeelden van Instagram te zien.

Delauw Marketing

FAQ | SOCIAL MEDIA MARKETING

Social media mangement houdt in op een professionele en effectieve wijze alle social media kanalen optimaliseren en beheren (cross-channel marketing). Vaak wordt er allereerst gekeken naar de wensen en doelen vanuit uw bedrijf om vervolgens een social media plan te te creëren. Hierin wordt gekeken naar de behoeften van de doelgroep zodat de content en frequentie van posten en campagnes optimaal aansluiten bij uw (potentiële) klanten.

Social media management zorgt voor: 

 • Klant contactmomenten
 • Merk erkenning
 • Authenticiteit
 • Klant engagement
 • Website traffic
 • Google Rankings (gratis rank checker)

Een marketingbureau is gespecialiseerd in het effectief onderzoek doen in diverse markten. Ze zorgen ervoor dat uw social media, campagnes en content aansluiten bij uw (potentiële) klanten. 

Door een marketingbureau in te schakelen zorgt u ervoor dat u volledig inzicht krijgt in uw social media, meer bereik genereert en een social media bedrijfspagina krijgt die professionaliteit uitstraalt.

U kunt ook een specifiek social media marketing bureau inschakelen. Dit heeft voor- en nadelen. Vaak hebben ze meer ervaring op het gebied van social media, waardoor de content creatie mooier kan zijn. Echter is het belangrijk om uw klanten optimaal te bedienen via al uw kanalen (multi-channel marketing). Hierdoor zullen al uw uitingen overeenkomst hebben waardoor u een duidelijke boodschap naar uw klant overbrengt.

Het is mogelijk om ook zelf uw social media in handen te nemen. Echter kost dit tijd en is het van belang voor content creatie dat u enige designer vaardigheden beheerst.  

Bij het zelf beheren van uw social media is het belangrijk dat uw kijkt naar de social media doelen vanuit uw bedrijf en deze laat aansluiten op de wensen van de (potentiële) klant. Een verkeerde social media aanpak kan namelijk een negatief effect hebben op uw (potentiële) klanten.

 

Waar beginnen met de sociale media?

Als je begint met social media voor je bedrijf, zijn er een paar stappen die je kunt volgen om een solide basis te leggen voor je aanwezigheid op social media:

 1. Bepaal je doelgroep: Voordat je begint met social media, is het belangrijk om te weten wie je doelgroep is. Op welke platforms zijn ze actief en welke soorten inhoud spreken ze aan? Door deze informatie te begrijpen, kun je gerichter te werk gaan bij het kiezen van de juiste platforms en inhoud.
 2. Kies de juiste social media platforms: Niet alle social media platforms zijn geschikt voor elk bedrijf. Kies de platforms waarop jouw doelgroep actief is en waar jouw producten of diensten het best tot hun recht komen. Populaire social media platforms zijn onder andere Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, TikTok, Pinterest, en YouTube.
 3. Maak een social media plan: Maak een plan voor je social media activiteiten, waarin je de doelen, strategieën en tactieken beschrijft die je gaat gebruiken om je doelgroep te bereiken. Denk na over de inhoud die je gaat delen, de frequentie van je berichten, en hoe je de interactie met je publiek gaat aanpakken.
 4. Maak aantrekkelijke inhoud: Zorg ervoor dat de inhoud die je deelt aantrekkelijk is voor je doelgroep. Dit kan verschillende vormen aannemen, zoals foto’s, video’s, infographics, blogposts, en meer. Maak gebruik van visuele elementen en houd rekening met de specifieke kenmerken van elk platform.
 5. Meet je prestaties: Houd bij hoe je social media activiteiten presteren. Maak gebruik van statistieken en analyse tools om te zien welke berichten het meest effectief zijn en hoe je de betrokkenheid van je publiek kunt verbeteren.

Door deze stappen te volgen, kun je een goede start maken met social media voor je bedrijf en zorgen dat je goed voorbereid bent om je doelgroep te bereiken en te betrekken op de verschillende platforms. Wil je meer lezen over social media? Bekijk dan onze blog over social media voor tandartsen.

Wilt u minder zorgen en meer professionaliteit met uw social media bedrijfspagina’s dan is het handig om een professioneel marketingbureau in te schakelen. Een marketingbureau zorgt ervoor dat u meer klanten binnenhaalt en dat uw klanttevredenheid wordt verhoogd. Daarnaast houden ze de laatste social media trends in de gaten en doen ze social media onderzoek om te kijken waar de behoeften liggen van de potentiële klanten en kijken ze waar kansen en/of bedreigingen liggen.

De kosten voor het inzetten van een marketingbureau verschillen aanmerkelijk. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen de uurtarieven van ZZP’ers en volledige marketingbureaus. De gemiddelde prijs van ZZP’ers is circa €50,- tot €100,-. Een marketingbureau rekent vaak €70,- tot €150,-. Benieuwd naar onze tarieven?