Ga naar de inhoud

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen! Iedereen wordt wel geraakt door de verschrikkelijke omstandigheden in Oekraïne. Er zijn veel delen van de wereld waar onschuldige burgers last hebben van oorlogen. Op 24 februari 2022 veranderde de levens van Oekraïense burgers voor altijd. Veel mensen zijn hun huizen, bezittingen of zelfs erger verloren, waarna zij genoodzaakt waren om hun thuis land te ontvluchten. Het is bijna niet voor te stellen dat ook zulke afschuwelijke dingen momenteel gebeuren in Europa. Tot dusver zijn al ruim 4,2 miljoen mensen Oekraïne ontvlucht. De vereniging van Iraans Nederlandse Tandartsen, behorend tot Fordent, willen graag de vluchtelingen in deze lastige tijd zo goed mogelijk helpen. ‘We leven intens mee met iedereen die zich ooit in zo een situatie heeft bevonden.

“Onder het motto ‘We have seen war, it’s hell!’ willen wij vanuit de mondzorg collectief klaarstaan voor Oekraïense vluchtelingen.”

Hulp aan Oekraïense vluchtelingen

Velen leden van Fordent (vereniging / inkoopcoöperatie tandartsen) hebben ervaring gehad met oorlogen en/of het ontvluchten van een land van herkomst en kunnen zich maar al te goed inleven in de huidige situatie van de Oekraïense vluchtelingen. Gezien wetenschappelijk onderzoek heeft bewezen hoe belangrijk een goede mondhygiëne is, willen zij op deze manier, vanuit hun eigen vakgebied, een bijdrage leveren. Dit willen ze bereiken door onder andere gratis behandelingen aan te bieden aan de vluchtelingen bij pijnklachten en / of andere spoedgevallen. Uiteraard communiceert Fordent daarbij vanaf het begin met de vluchtelingen dat het gehele proces zonder kosten is en dat zij dus ook geen rekeningen achteraf hoeven te verwachten.

“Hierbij zullen wij ons best doen om zo goed mogelijke zorg te leveren aan de vluchtelingen, zodat zij één zorg minder kunnen hebben.”

Delauw Marketing

Acties | Hulp aan Oekraïense vluchtelingen!

Het KNMT helpt met mondzorg in actie voor Oekraïne. Zo belichten zij belangrijke acties middels hun eigen netwerk en proberen te bemiddelen met hulpaanbeiders en sponsoren. Het KNMT was de laatste tijd veel benaderd door leden en overheidsinstanties of zij konden helpen bij het organiseren voor mondzorg voor de Oekraïense vluchtelingen. Hierdoor zijn meerdere acties tot stand gekomen, zoals ook die van de vereniging Fordent. Andere acties die tot stand zijn gekomen zijn onderstaand te vinden:

  • medische & hygiëne hulpmiddelen acties, door Irena Middeljans
  • hulpmiddelen & vluchtelingenvervoer acties, door Remco Koop via de Ronde Tafel
  • gratis behandelingen voor kinderen uit Oekraïne, door JTV Mondzorg voor kids
  • gratis behandelingen voor kinderen uit Oekraïne met een beugel, door ConfDent Ortho in Amstelveen
  • opvang en gratis spoedbehandelingen, door Alexander Jakubov in Vaals
  • gratis noodzakelijke behandelingen, door Happy Dental in Tilburg
  • gratis noodzakelijke behandelingen, door Tandartspraktijk Blommers in Gorssel

Bekijk voor meer informatie, betreft de acties om Oekraïne te steunen, de webpagina van het KNMT.

Indien je zelf als praktijkhouder wilt helpen met de hulp aan Oekraïne kan dit ook via het KNMT. Echter is het niet meer de bedoeling om praktijken direct te benaderen die zorg hebben aangeboden via de betreffende actie pagina van het KNMT. Het KNMT heeft nu een inschrijflijst opgesteld voor praktijken. Hier kunnen de praktijken die acute zorg kunnen aanbieden zich inschrijven. Indien nodig wordt dan de praktijk gecontacteerd door de gemeente.

Delauw Marketing

ABN AMRO | Hulp aan Oekraïense vluchtelingen!

Fordent waardeert alle steun en de medewerking van zowel participanten binnen de vereniging als externen partijen. Zo heeft ABN AMRO aan de vereniging Fordent laten weten dat zij hun vergoeding voor hun bijdrage aan Acta Quality Practice congres van zaterdag 23 april 2022 over zullen maken; als steun bij de missie voor de vluchtelingen. Fordent gaf hierbij het volgende aan: “Wij voelen ons hierdoor enorm gevleid en zullen ervoor zorgen dat wij zo veel mogelijk vluchtelingen kunnen helpen met het ontvangen geld. Geen bijdrage is te klein. Mocht u interesse hebben om zelf ook een bijdrage te leveren, dan horen wij dit graag. U kunt ons bereiken via de website www.fordent.nl.“

“Hierbij zullen wij ons best doen om zo goed mogelijke zorg te leveren aan de “Dit zijn wij aan ons stand verplicht.”

Deze actie wordt gecoördineerd door tandarts I. Otaredian en tandarts R. Daneshvar.

 

Voor meer blogs, zoals onderstaand, kunt u terecht bij onze blog sectie.

Angst is een emotie die je helpt bij reageren op gevaren. Een lichaam raakt in een uiterste vorm van paraatheid, hierdoor kan onder andere het hart sneller gaan kloppen, de ademhaling versnellen, spieren kunnen zich gaan aanspannen en de bloeddruk kan stijgen.  Lees onze laatste blog over ‘Angst voor de tandarts’ en leer wat je tegen deze angst kunt doen.

angst voor de tandarts