Ga naar de inhoud

Een kindergebit staat in verband met de algehele gezondheid van je kind. Des te belangrijker om een geschikte kindertandarts te vinden. Lees hier meer over het vinden van de geschikte kindertandarts Rotterdam.

kindertandarts rotterdam

Al vanaf jongs af aan is het kindergebit belangrijk. Vanaf vijf of zes jaar beginnen de tanden te wisselen. Kiezen wisselen pas later (ongeveer vanaf elfjarige leeftijd zullen ook deze wisselen). Melktanden behouden is belangrijk voor het goed doorkomen van de tanden en kiezen die blijvend zijn. Zorg ervoor dat je een goede kindertandarts hebt die jouw kind kan helpen met een gezond gebit. Op zoek naar kindertandarts Rotterdam? Lees dan verder.

Delauw Marketing

Belang | Goede kindertandarts Rotterdam

Goede tandheelkundige zorg blijkt het toch nog wel eens lastig te zijn. Hoe weet je of een tandarts geschikt is voor jouw kind? Verder op deze webpagina worden een aantal aspecten waar je op kan letten om de juiste keuze te maken verder toegelicht.

Het is belangrijk dat jouw kind genoeg aandacht en een gezond kindergebit krijgt. Hierdoor adviseer ik om te kijken naar tandartspraktijken met een aparte kindertandheelkunde pagina. Zo weet je dat ze extra focus leggen op een goede tandheelkundige behandeling voor kinderen. Een goed voorbeeld hiervan is Tandartsen Mariastraat. Zij hebben een duidelijke kindertandheelkunde webpagina waar al veel vragen worden beantwoord.

Door de webpagina’s te bestuderen krijg je de eerste indruk van de praktijk. Zo is het belangrijk om te weten vanaf welke leeftijd de praktijk aandacht besteed aan kinderen. Verder is het belangrijk dat jou kind al vroeg kan beginnen met wensessies om zo mogelijke angst voor zover mogelijk te voorkomen.

Neem je kind ook mee naar de praktijk. Zo weet je gelijk hoe de tandarts met jou kind omgaat en hoe jou kind reageert op de omgeving. Daarnaast kan het nodig zijn om een speciaal behandelplan te laten opstellen om zo gebitsproblemen te voorkomen en een gezond kindergebit te kunnen krijgen.

Verder komt angst voor de tandarts onder kinderen ook voor. Zoals je in de link kunt zien heeft deze praktijk extra aandacht voor patiënten met angst. Zo weet je dat zij ook gespecialiseerd zijn in angstbegeleiding en jou kind kunnen helpen indien hij of zij angst ontwikkeld. Hierdoor hoef je niet op dat moment nog op zoek te gaan naar een nieuwe tandarts en zorg je ervoor dat jou kind de zorg zo snel mogelijk krijgt.

Delauw Marketing

Veelgestelde vragen | Kindertandarts Rotterdam

  • Hoe verzorg je een kindergebit?

Let op met drinken: bij het doorkomen van de eerste tanden en kiezen kan je al overstappen op uit een beker drinken in plaats van een tuitbeker. Zo komt het gebit minder lang in aanmerking met suikers.

Daarnaast moet je letten op de hoeveel eet- en drinkmomenten op een dag. Beperk deze tot 7 keer iets eten en/of drinken drinken. Zo krijgt het glazuur de tijd om te herstellen.

Vanaf twee jarige leeftijd kan je al jouw kind meenemen naar de tandarts voor zogenoemde ‘wensessies’. Zo voorkom je mogelijk angst voor de tandarts.

  • Welke gebitsproblemen hebben kinderen?

Het meest voorkomende gebitsprobleem bij kinderen is cariës/tandbederf. Dit komt namelijk bij de helft van de kinderen voor. Daarnaast kunnen er ook mindervoorkomende gebitsproblemen ontstaan, zoals glazuurontwikkelingsstoornissen (beter bekend als kaaskiezen).

  • Vanaf welke leeftijd moet ik een kindertandarts regelen voor mijn kind?

Vanaf twee jaar kan je al je kind meenemen naar de kindertandarts. Zo kan je kind rustig wennen aan de tandartsomgeving, tandartsinstrumenten en de tandarts. Voornamelijk bij een ervaren kindertandarts zal de tandarts op een speelse succesvolle wijze jou kind introduceren aan de tandheelkundige wereld en zo tandartsangst voor zover mogelijk voorkomen.

  • Hoe duur is een kindertandarts?

Een goede mondgezondheid is voor iedereen belangrijk, aangezien het in verband staat met de algehele gezondheid. Kinderen kunnen hierdoor tot 18 jaar gratis naar de tandarts. De kosten voor de basis mondzorg worden vergoed vanuit de basisverzekering.

  • Hoe werkt tandpasta?

Zoet en zuur eten en drinken ontkalkt en verdunt je tandglazuur. Hierdoor wordt het poreus. Glazuur herstelt uit zichzelf door speeksel maar dit heeft tijd nodig. Fluoride helpt bij het mineralisatie proces waardoor het glazuur kan herstellen.

Iets anders lezen dan de blog ‘kindertandarts rotterdam’? Bekijk onderstaande link voor al onze blogs.