De invisalign beugel, ook wel bekend als de doorzichtige beugel wordt steeds populairder. Maar wat is een invisalign beugel en waarom kiezen veel mensen er voor?
Invisalign is een op maat gemaakte uitnaambare en doorzichtige beugel. Deze beugel wordt ook ‘Invisalign clear aligners beugel’ genoemd door diens doorzichtige karakter. Een Invisalign beugel kan bijvoorbeeld helpen bij het corrigeren van verschillende afwijkingen aan de tanden; zowel kleine als meer complexe afwijkingen kunnen verholpen worden. Een gemiddelde behandeling kan tussen de twaalf maanden en achttien maanden duren. De stand van de tanden en de afwijking(en) kunnen ervoor zorgen dat een behandeling langer duurt. Tijdens meerdere afspraken worden nieuwe sets van de beugel gemaakt en meegegeven. Er is niet sprake van één set Invisalign beugels, maar dus meerdere sets gedurende een behandeling.
Er wordt gemeld dat mensen gemiddeld na 3 maanden verschil voelen bij het dragen van de Invisalign beugel en dat het resultaat gemiddeld na 6 maanden zichtbaar wordt. Het is wel belangrijk om hierbij te melden dat een Invisalign 22 uur per dag gedragen moet worden om de behandeling op schema te houden.
Waarom kiezen voor Invisalign?
Een behandeling met de Invisalign beugel is één van de meest geavanceerde, transparante alignersystemen ter wereld. De behandelende arts kan met behulp van een elementscan uw glimlach in kaart brengen. Met behulp van deze scan kunnen vorderingen van het gebit precies bijgehouden worden.
Invisalign clear aligners zijn gemaakt van flexibel smarttrack materiaal. Hierdoor kan de Invisalign beugel met behulp van een laser bijgesneden worden tot een hoogte die zo comfortabel gedragen kan worden. In tegenstelling tot vele andere beugelsoorten is de Invisalign vrijwel onzichtbaar door zijn transparante uiterlijk. Over het algemeen geven volwassenen de voorkeur aan de onzichtbare beugels, gezien deze meer discreet zijn, waardoor men veelal meer comfortabel is in het behouden van sociale interacties en bijvoorbeeld professionele activiteiten. Men heeft meer dan 2 decennia gewerkt aan de Invisalign om de Invisalign tot het huidige niveau te brengen.
Daarnaast is de Invisalign beugel gemakkelijk uitneembaar en bevat het geen draden en eventueel vervelende haakjes. De gebruikelijke manier van tandenpoetsen en tussen de tanden reinigen hoeft hierdoor niet aangepast te worden. Ook kan voedsel gemakkelijk genuttigd blijven worden, dit komt doordat de Invisalign beugel uitgenomen hoort te worden voordat het eten genuttigd wordt. Verder kan je ook nog met behulp van de My Invisalign applicatie onder andere jou specifieke voortgang bijhouden.
Wat is een Invisalign beugel | Verloop behandeling
De behandelende arts evalueert in eerste instantie de situatie van jou gebit. Dit gaat met behulp van een klinisch onderzoek, waarbij de arts in jou mond gaat kijken, en een röntgenologisch onderzoek, waarbij röntgenopnamen van jou gebit gemaakt worden. Vervolgens zal de arts een behandelplan opstellen, waarbij rekening gehouden wordt met zowel jou wensen als andere (financiële) mogelijkheden. Deze onzichtbare beugels kosten vaak verschillende bedragen, dit komt doordat elk gebit anders is. Hierdoor kunnen de kosten pas officieel na een intake bepaald worden.
Voor of tijdens je behandeling zullen ‘Invisalign SmartForce attachments’ aangebracht worden aan jou tanden. Dit zijn kleine en tandkleurige vormen die voor gedurende de behandeling aan jou tanden bevestigd worden. Deze attachments zijn als kleine handvatten. Ze zorgen ervoor dat de Invisalign beugel iets heeft om zachtjes op te duwen.
Elke 6 tot 8 weken zal een controle afspraak plaatsvinden bij de specifieke behandelende arts. Hier word je voortgang gecontroleerd en wordt een nieuwe set van de beugel aan je meegegeven. Hierdoor kan je verzekerd zijn voor een hoogwaardige behandeling.
Bent je op zoek naar een ervaren tandartspraktijk voor de onzichtbare beugel? Klik dan op de link voor een orthodontist Rotterdam.
Vond u het een leuke blog? Bekijk dan al onze blogs voor meer informatie over marketing en hulp bij zorg.