Ga naar de inhoud

Goede content is de basis van effectieve online en offline marketing campagnes. U kunt een marketingbureau inschakelen als hulp nodig hebt bij dit onderdeel. Door hoge kwaliteit content plaatst u zichzelf en uw organisatie als betrouwbare expert in uw beroepenveld. Het is van belang is dat het aansluit bij uw wensen betreft de boodschap die u wilt overbrengen. Wanneer u een contentmanager inschakeld, neemt hij dit onderdeel voor u uit handen en werkt hij alle onderdelen zorgvuldig voor u uit.

content

Het leveren van hoge kwaliteit teksten, video’s en afbeeldingen is één van de belangrijkste manieren om klanten aan te trekken en interesse te creëren in uw bedrijf. Veelal zijn dit allerlei owned media uitingen, denk hierbij aan:

Delauw Marketing

Formule creëren 'engaging content'

Stap 1 | Doelgroep analyseren en probeer uzelf te plaatsen in de gedachten van uw klanten. Wat wilt uw klant hebben? Wat heeft uw klant nodig? En hoe kan u daarbij helpen?

Stap 2 | Relaties opbouwen. Creëer informatieve content die oplossingen bied voor uw klanten en plaats uzelf als expert in het beroepenveld. Hierbij kunt u bijvoorbeeld advies geven.

Stap 3 | Vormgeving, tekst en keywords. Verder is het van belang de uitingen invulling te geven met de juiste keywords die aanslaan bij uw klanten en doelgroep. Alle informatie die u deelt moet te begrijpen zijn voor uw doelgroep. De keywords moeten correct worden verwerkt in de content, zodat u de vindbaarheid van uw content verhoogd.

Stap 4 | Multi-channel marketing. Het is van belang al uw uitingen via meerdere kanalen te delen. Zo wordt het niet alleen vaker gezien, maar zult u ook meer website bezoekers genereren.

Stap 5 | Analyse content. Tot slot is het belang uw gedeelde content te blijven analyseren. Zo weet u wat uw doelgroep graag ziet. Kijk hierbij naar hoe vaak en hoeveel ze lezen, hoe vaak het gedeeld wordt en bij social media hoe vaak het ‘geliked’ wordt.

Delauw Marketing

Personalisatie content

Het is van belang te personaliseren en ervoor te zorgen dat uw klant krijgt wat hij of zij wilt. Het moet makkelijk te begrijpen zijn en de boodschap moet ook interessant zijn. Personalisatie zorgt voor een hogere klantbinding en meer klanten!

Personalisatie in digital marketing kan in veel uitingen toegepast worden zoals: ‘social media posts, blogs, websites en e-mail marketing’. 

Bij al deze uitingen kunt u met relatief weinig moeite personaliseren en laten aansluiten bij uw doelgroep. Echter bij e-mail marketing gaat het net iets moeilijker. Hiervoor is enige expertise vereist, zodat bezoekers van uw website wel de juiste mails krijgen en het niet als hinder wordt ervaren door de klant. Bij het personaliseren van e-mail marketing kunt u denken aan het automatisch versturen van een bepaalde mail indien de klant interesse toont in één van uw producten of diensten.

Delauw Marketing Persoonlijk Content Creatie SEO 1

Tools voor goede content

Indien u zelf een poging wilt wagen voor het creëren van goede, persoonlijke uitingen voor uw klanten zullen wij het u iets makkelijker maken. Onderstaand een aantal marketing tools die het u kunnen helpen:

  • Google Analytics; hiermee kunt u veel activiteiten van uw bezoekers van uw website inzien. Hiermee zorgt u ervoor dat u meer inzicht krijgt in uw klanten.
  • Google Data Studio; dit is een dashboard waarmee u inzicht krijgt in gegevens van uw klant. Deze dashboards zijn gemakkelijk aanpasbaar en de rapporten die u met Google Data Studio maakt zijn redelijk makkelijk te begrijpen.
  • Mailchimp; als u zelf e-mail marketing een kans wilt geven is het belangrijk dat een goede tool gebruikt. Eén van de meest gebruikte marketing tools hiervoor is mailchimp. Deze tool bied de mogelijk om ‘makkelijker’ mails te creëren, in te stellen, te versturen en campagnes te starten.
  • Ahrefs; weet wat u klant en concurrentie doet op het gebied van SEO. Hier vind u onder andere zoektermen, mogelijkheden om uw site te verbeteren, backlinks. Een ideale tool om uw marketinguitingen beter te kunnen laten aansluiten bij uw doelgroep, echter is deze tool niet gratis.
Delauw Marketing