Ga naar de inhoud

Wat is Earned Media?

Bij earned media wordt geen extra geld geïnvesteerd voor promotiedoeleinden. Het is gratis en wordt gegenereerd door anderen. Onder deze mediavorm vallen de volgende categorieën: Search Engine Optimalization (SEO), Online Public Relations (PR) en backlinking & linkbuilding.

Aangezien deze mediavorm door anderen wordt gegenereerd is het een meer geloofwaardige vorm van media. Het SEO gedeelte bevat een interne en externe gedeelte. Het externe gedeelte van SEO behoort wel tot deze mediavorm en is dan ook lastig tot niet te beïnvloeden.

Wel kunt u ervoor zorgen dat de externe omgeving regulier gemonitord wordt met behulp van verschillende tools. Zo voorkomt u langdurige naamschade.

Daarentegen behoort het interne deel van SEO tot de owned media. Deze kan dus wel correct ingesteld worden, indirect is er dan ook invloed op ook het externe deel van SEO. Dit zorgt voor een hogere vindbaarheid.

Het correct instellen van SEO is een complex traject, waar dan ook veel marketeers zich over buigen. Meer informatie kunt u terugvinden op onze webpagina Search Engine Optimalisatie.

Online Public Relations (PR) is vergelijkbaar met normale PR en is bedoeld voor linkbuilding. Deze strategie wordt veelal toegepast om meer online bekendheid te genereren. Het heeft o.a. betrekking tot content creatie en backlinking. Net zoals bij veel digitale campagnes is het ook bij online PR belangrijk voor het succes om de juiste resultaten te tracken. Meer informatie over het PESO model?

delauw marketing

Search Engine Optimalisatie

Search Engine Optimalisatie, ook wel afgekort als SEO, is het gratis gedeelte van het verbeteren van de online vindbaarheid van jouw bedrijf.

Het doel wordt veelal behaald door beter met zoekwoorden te rangschikken in zoekmachines als Google. Om dit te behalen is het belangrijk de aspecten te leren kennen die bijv. Google gebruikt bij het rangschikken. Zo weet je welke werkzaamheden belangrijk zijn. 

Om dit gedeelte goed te begrijpen hebben wij voor jou een blog klaargezet. Lees verder bij SEO en SEA.

earned media
delauw marketing
linkbuilding

Linkbuilding

Het gehele proces voor het verkrijgen van meer links naar jouw website is linkbuilding. Dit onderdeel wordt toegerekend tot de categorie earned, aangezien het voornamelijk draait om anderen naar jouw te laten linken.

Dit kan je behalen als anderen jouw content, producten of diensten of bedrijf als het ware aanbevelen. Zoekmachines zien deze linking namelijk als een bevestiging van jouw betrouwbaarheid.

Voor meer informatie over linkbuilding en backlinking kan je terecht bij deze blog.