Ga naar de inhoud

Wat is Shared Media?

Deze mediavorm omvat alle content dat gepost wordt op social media met betrekking tot jouw merk. De mediavorm is het goedkoopst van alle mediavormen. 

Deze mediavorm kan opgedeeld worden onder de categorieën: Social Media Communicatie en Social Media Optimalisatie. De communicatie heeft betrekking tot voornamelijk de content creatie en manier van vormgeving. Daarnaast is de communicatie belangrijk voor succesvolle interactie met jouw (potentiële) klanten.

Social Media Optimalisatie wordt ingezet voor het professionaliseren van jouw social media kanalen en bedrijfsprofiel. Dit onderdeel zorgt voor een goede opzet van de bedrijfspagina’s, eventuele templates om continuïteit te waarborgen en andere design technische aspecten van jouw social media kanalen.

Het is voor bedrijven van belang social media actief in te zetten om een band te creëren met de (potentiële) klanten, bewustzijn te creëren en om de leads en sales te verhogen.

delauw marketing

Social Media Communicatie

Zoals bovenstaand kort al besproken is een belangrijk onderdeel van jouw social media de manier van communiceren.

Hiervoor is het belangrijk vooraf social media kanalen te kiezen die aansluiten bij jouw doelgroep. Zorg dan ook ervoor dat de uitingen passen bij het specifieke kanaal. Zo zal je bijvoorbeeld bij LinkedIn zakelijker moeten communiceren dan bij. Snapchat. 

Hulp bij het kiezen van geschikte kanalen? Lees onze blog ‘10 social media kanalen voor jou‘. Hierin bespreken wij de unieke kenmerken van de huidige populaire kanalen, de doelgroep en de omvang.

shared media
delauw marketing
social media optimalisatie

Social Media Optimalisatie

Niet alleen de manier van communiceren is belangrijk als het aankomt op jouw social media strategie.

Het begint allemaal bij de optimalisatie van jouw bedrijfsprofiel. 

Meer informatie over social media optimalisatie? Lees de blog ‘waar te beginnen met social media‘ om zelf een goede poging te wagen.

Social Media Advertenties

Veel mensen vragen zich af of reclame via social media ook toebehoort tot deze mediavorm. Echter horen social media advertenties onder een andere mediavorm. Advertenties zijn namelijk onderdeel van paid media.

Delauw Marketing kan jou ook helpen bij het correct instellen van de online advertenties en andere betaalde mogelijkheden. Dit houd in dat wij onder andere onderzoek doen naar het afzetgebied en jouw doelgroep. Wij creëren ‘engaging’ content dat aansluit bij jouw specifieke doelgroep en dat de juiste boodschap overgebracht wordt. Hierdoor verspil je niet onnodig geld en tijd. Daarnaast zorgen de betaalde advertenties voor direct resultaat. Meer informatie over het PESO model?